In Mindfulness laat Thich Nhat Hanh zien hoe belangrijk het is om aandachtig te leven. Als je bewust leeft, beweegt, eet en met relaties bezig bent, zul je je vanzelf gelukkiger voelen. Met zijn oefeningen in mindfulness leert Thich Nhat Hanh je je geest te trainen om in het moment te leven. De oefeningen verbeteren je concentratie en verschaffen je inzicht, waarmee je je uiteindelijk kunt bevrijden van angst, spanning en boosheid en je het geluk beter kunt ervaren.

Het boek bestaat uit zes hoofdstukken: Dagelijkse oefeningen, Eet oefeningen, Lichamelijke oefeningen, Relatie- en gemeenschaps-oefeningen, Overige oefeningen en Oefenen met kinderen. Hoewel mindfulness oorspronkelijk in het Boeddhisme bedoeld was om tot verlichting te leiden, is de benadering van Thich Nhat Hanh vooral gericht op het verminderen van stress.

Mindfulness is het eerste boek dat alle oefeningen en meditaties van Thich Nhat Hanh bevat die hij samen met zijn meditatie gemeenschap in Frankrijk gedurende 60 jaar heeft ontwikkeld. Met een voorwoord van prof. dr. Anne Speckens.

Mindfulness voor een gelukkig leven, Auteur Thich Nhat Hanh, 160 pagina’s, uitgeverij Bbnc, februari 2010