Het gebruik van vitaminen en kruiden supplementen neemt met een ongelofelijk tempo toe. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde supplementen daadwerkelijk kunnen helpen bij het verbeteren van het geheugen, de concentratie en de algemene hersenfunctie.

 KAVA KAVA

Kava Kava helpt stress, angst en slapeloosheid te verminderen. Het verbetert ook de mentale focus en het bewustzijn. Angst en stress kunnen de grootste factoren zijn die bijdragen tot geheugenverlies, waardoor onderzoekers geloven dat dit oude gewas van het westelijke Pacifisch bijzonder gunstig kan zijn voor volwassenen die ouder worden. Kava Kava heeft ook belofte getoond in de behandeling van leukemie. De verkoop van deze fabriek is echter in sommige delen van Europa verboden vanwege verschillende gezondheidskwesties. 

GINKGO BILOBA

Ginkgo biloba wordt beschouwd als het eerste supplement voor het verbeteren van het geheugen. Naast dat het een geheugenversterker is, wordt er ook van ginkgo gezegd dat het de concentratie kan verbeteren en vertigo kan behandelen. Sommige onderzoeken suggereren dat het gunstig kan zijn bij het verbeteren van de hersenfunctie in de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer en ARC (age related cognitive decline). Ginkgo biloba is ook een krachtige antioxidant. Het beschermt het lichaam door vrije radicalen in het bloed te vernietigen en verbetert de bloedstroom naar de hersenen.

Je moet altijd de producten die je wilt gan gebruiken om je geheugen te verbeteren onderzoeken voordat je een aankoop doet. Veel online verkopers hebben klantbeoordelingen die kunnen helpen bepalen welke producten legitiem zijn en welke niet. Het is belangrijk om te begrijpen dat supplementen alleen effectief zijn wanneer ze samen met een goed dieet en een gezonde levensstijl worden gecombineerd. Ze zijn bedoeld om goede geheugen gewoonten te complimenteren en niet om ze te vervangen. Raadpleeg altijd je arts voordat je met het gebruik van supplementen gaat beginnen.