Mindfulness, Thich Nhat Hanh

In Mindfulness laat Thich Nhat Hanh zien hoe belangrijk het is om aandachtig te leven. Als je bewust leeft, beweegt, eet en met relaties bezig bent, zul je je vanzelf gelukkiger voelen. Met zijn oefeningen in mindfulness leert Thich Nhat Hanh je je geest te trainen om in het moment te leven. De oefeningen verbeteren je concentratie en verschaffen je inzicht, waarmee je je uiteindelijk kunt bevrijden van angst, spanning en boosheid en je het geluk beter kunt ervaren.

Volledige recensie

Adem is bewustzijn, Thich Nhat Hanh

Anapanasati Soetra. Basis tekst van Boeddha zelf over ademhaling bij meditatie. Thich Nhat Hanh vertaalt niet alleen, maar geeft ook op zijn unieke manier uitleg en praktische oefeningen.

Dit is het meest populaire boek op deze pagina.

 

Iedere stap is vrede
Gebaseerd op gesprekken en lezingen. Een meditatief boek dat je er op elke bladzijde aan herinnert dat de enige manier om vrede te vinden is … het in jezelf te vinden.

Omarm je woede, Thich Nhat Hanh
Noch het aggressief uiten van je woede, noch het wegdrukken daarvan werkt. Onder ogen zien en er mee leven is de boodschap van dit boek van Thich Nhat Hanh. Hij werkt het thema systematisch uit en geeft daarbij praktische handreikingen.

Aandacht is als zonneschijn, Thich Nhat Hanh
49 verzen om terug te keren tot het NU. Thich Nhat Hanh laat zich van zijn poetische kant zien. De verzen worden als dagelijkse mantras gebruikt op het Zen Centrum ‘Plum Village’ in Frankrijk. Elk vers is door Hanh becommentariseerd. Helder geschreven en met mooie zwart wit illustraties is dit een echte aanrader.
Boeddhisme voor gevorderden
Thich Nhat Hanh is vooral bekend om zijn inspirerende, goed te begrijpen uitleg van het Boeddhisme. Hij is echter, net als de Dalai Lama overigens, goed geschoold. Hierboven zagen we al vertalingen van zijn hand. Hier volgen boeken over meer filosofische en diepgaande onderwerpen uit het Mahayana en Zen Boeddhisme.

Leven in aandacht, Thich Nhat Hanh
Commentaar op het Satipatthana-Soetra. Dieper ingaand op meditatie en het zuiveren van de emoties en het denken. Leer omgaan met woede, verdriet, frustratie en gehechtheid – en daardoor van het lijden los te komen.

Vorm is leegte, leegte is vorm, Thich Nhat Hanh
De Prajnaparamita Hartsoetra is een van de basis-teksten uit het Mahayana Boeddhisme.Thich Nhat Hanh is voornamelijk bekend om zijn vele werken waarin compassie en diepe menselijkheid centraal staat. In dit werk gaat hij in op wat wel ‘de andere kant van het Mahayana Boeddhisme’ genoemd zou kunnen worden: een inzicht in de ‘leegte’ (Sunyata) van alles waar we waarde aan hechten.

Jezus en Boeddha als Broeders, Thich Nhat Hanh
Thich Nhat Hanh geeft in een aantal lezingen de essentie van religie aan – aan de hand van zowel Boeddha als Jezus Christus. Thema’s: wederopstanding, aandacht in alles wat je doet en de diepe grondslag van het bestaan.